“Do you see the world like we do?”


Bij Simmons & Simmons werk je bij één van de grootste advocatenkantoren ter wereld. Wij zijn actief in de belangrijkste zakensteden in Europa, het Midden-Oosten en Azië. Ons Nederlandse kantoor is gevestigd in het financiële hart van Nederland, namelijk aan de Zuidas in Amsterdam. Daarnaast werken onze advocaten samen met specialisten van onze andere kantoren over de hele wereld.

Indicatie startsalaris: +- € 3200

Aantal medewerkers Nederland: 130

Aantal medewerkers Internationaal: 1500

Aantal vakantiedagen: 26 dagen

Vestigingen: Wij hebben op dit moment 22 vestigingen in 13 landen. Amsterdam, Bristol, Brussels, Dusseldorf, Frankfurt. Funchal, Lissabon, London, Madrid, Milan, Munich, Paris, Rome, Abu Dhabi, Doha, Dubai, Jeddah, Beijing, Hong Kong, Shanghai, Singapore, Tokyo.

Bedrijfscultuur: Juridische dienstverlening bij Simmons & Simmons kent geen grenzen. Toptalenten kijken verder dan hun neus lang is en hebben een kritische blik op de (juridische) wereld. Wij hebben een multidisciplinaire praktijk en daarom is direct toepasbare theorie aan de orde van de dag. We halen het beste uit onze cliënten, maar ook uit onszelf. Simmons & Simmons kenmerkt zich door een open en betrokken sfeer.

Opleidingsmogelijkheden: Simmons & Simmons vindt het van groot belang dat je je continu blijft ontwikkelen, ook na het afronden van je studie. Daarom bieden wij verschillende Learning & Development trajecten aan. Het programma aan de Law Firm School maakt in ieder geval deel uit van je starters opleiding.

Kalender

9
Jan
2015

Gastcollege Reza VU Zuid-As masterstudenten


6
Feb
2015

Legal lunch


20
Feb
2015

Quintus Recruitmentdiner


24
Feb
2015

USC Recruitmentdiner


27
Feb
2015

Veritas Recruitmentdiner


3
Apr
2015

Legal lunch


5
Jun
2015

Legal lunch


21
Jun
2015

Laurentius Recruitmentdiner


8-9
Jul
2015

Business Course: Deal & Dispute Challenge


Bij Simmons & Simmons werk je bij één van de grootste advocatenkantoren ter wereld. Wij zijn actief in de belangrijkste zakensteden in Europa, het Midden-Oosten en Azië. Ons Nederlandse kantoor is gevestigd in het financiële hart van Nederland, namelijk aan de Zuidas in Amsterdam. Daarnaast werken onze advocaten samen met specialisten van onze andere kantoren over de hele wereld.

Robbert Jansen, Advocaat Corporate

Simmons & Simmons kenmerkt zich door een open en betrokken sfeer. Het werk is dynamisch en er worden veel sociale activiteiten georganiseerd. Voor mij was het dan ook een logische stap om hier na mijn student-stage aan de slag te gaan. De combinatie van werken in een internationale organisatie en de ontwikkeling van juridische en commerciele vaardigheden, maken dat ik mijn werk met veel plezier doe.

Fleur Potter, Advocaat Dispute Resolution

In 2011 ben ik bij Simmons & Simmons in de litigation praktijk gaan werken. Bij Simmons werk je bij een internationaal kantoor met alle voordelen van dat netwerk, maar in de dagelijkse praktijk werk je met kleine hechte teams waardoor je je snel kunt ontwikkelen. Het werken bij Simmons is dan ook zeer dynamisch en wordt goed afgewisseld met de vele sociale activiteiten op kantoor. Het uitdagende werk en de goede sfeer bij Simmons maken dat ik hier met veel plezier werk.

Korte omschrijving: Een goede manier om kennis te maken met ons kantoor is doormiddel van een student-stage. Bij Simmons & Simmons is er het gehele jaar door, op iedere sectie, plek voor student-stagiaires. Tijdens deze twee maanden draai je volledig mee in onze praktijk. Dit betekent ook dat je mag deelnemen aan alle georganiseerde activiteiten binnen kantoor. Op deze manier leer je zowel de praktijk als de sfeer binnen kantoor kennen.

Hoogte vergoeding: 700 euro

Stage plekken: Het hele jaar door

Meer informatie: Heb je nog vragen? Neem gerust contact op met één van onze recruiters.

Procedure: Solliciteer via ons Online Application System op één van onze vacatures. Na een positieve beoordeling van je stukken word je uitgenodigd voor een eerste ronde gesprek. Vervolgens wordt er een online assessment afgenomen. Binnen een week hoor je of je door bent naar de derde ronde. Tijdens deze ronde ga je aan de slag met een casus uit de praktijk en sluit je af met een laatste gesprek.

Wij streven ernaar om de procedure zo vlot mogelijk te doorlopen, zodat je op korte termijn weet of je bij ons kan starten.

Opleiding (Advocaatstage) Je neemt deel aan het 3-jarige intensieve opleidingsprogramma van de Law Firm School (LFS). Dit opleidingsinstituut verzorgt een opleiding die verdieping biedt samen met 14 deelnemende LFS kantoren. Deze opleiding maakt onderdeel uit van de opleiding van de NOVA en geeft een aanvulling op de afgeronde universitaire studie. Op deze manier krijgt de advocaat-stagiair de benodigde kennis om als beginnend advocaat op het vereiste niveau te komen. Zodat zij kan functioneren in de internationale commerciële en financiële praktijk van de LFS-kantoren

Opleiding(Junior Fiscalist): Na je studie fiscaal recht volg je de driejarige NOB-beroepsopleiding, waarin naast inhoudelijke kennis ook aandacht wordt besteed aan communicatieve vaardigheden als rapporteren, presenteren en onderhandelen. De NOB-beroepsopleiding wordt uitgevoerd door de Stichting Opleiding Belastingadviseurs (SOB) te Amsterdam.

Opleiding (Kandidaat-)notaris: Als (kandidaat-)notaris neem je deel aan het opleidingsprogramma van de Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie. De beroepsorganisatie zorgt ervoor dat (kandidaat-)notarissen goed zijn opgeleid en deskundig, onafhankelijk en integer handelen.

Neem contact op met onze recruiter

Ben jij je aan het oriënteren op de arbeidsmarkt en wil je graag op informele wijze kennismaken met juristen van Boekel? Neem dan contact op met onze recruiter.