“Benieuwd naar wat Lexence jou te bieden heeft?”


Bij Lexence blinken we uit in onze specialisaties. Expertises zoals vastgoed- en ondernemingsrecht. We doen niet alles een beetje, maar alleen datgene waarin we excelleren. Dat is de enige manier om onze cliënten topkwaliteit te kunnen garanderen.

Indicatie startsalaris: Advocaatstagiair: marktconform

Aantal medewerkers Nederland: Aantal medewerkers Nederland: Rond de 130 medewerkers, waarvan de helft advocaten

Aantal medewerkers Internationaal: 0

Aantal vakantiedagen: 25 dagen

Secundaire arbeidsvoorwaarden: Als werkgever willen we jou het beste bieden. Als advocaat stagiaire profiteer je dan ook van goede arbeidsvoorwaarden, die gericht zijn op onze missie om enthousiaste en gemotiveerde talenten aan te trekken en te behouden. Ook de secundaire arbeidsvoorwaarden zijn uitstekend. Denk daarbij aan een dertiende maand, smartphone, werkgeversbijdrage in de pensioenpremie, reis-kostenvergoeding, fietsenplan en vijfentwintig vakantie-dagen. Daarnaast vergoeden we uiteraard je beroepsopleiding tot advocaat of notaris, maak je gebruik van onze interne opleiding, de Lexence Kennisladder en bieden we je het Law at Work programma aan.​

Vestigingen: 1 vestiging, Amsterdam

Bedrijfscultuur: Onze advocaten en notarissen werken volgens de Wet van Lexence. Dat betekent dat wij anders met elkaar én met onze cliënten omgaan. Bij Lexence geen dikke dossiers, maar strakke deals. Geen chique namen op de gevel, maar partners die met beide benen op de grond staan. Bevlogen teams geleid door betrokken partners, in een onafhankelijk en succesvol kantoor.

De work-life balance nemen we serieus. We werken hard en leveren kwaliteit. Maar vrije tijd is vrije tijd. Wij gaan op een open en directe wijze met elkaar om, dit geldt ook voor de feedback die je krijgt.

Opleidingsmogelijkheden: Bij Lexence zijn de carrièrepaden helder. Je kunt partner worden wanneer je de ambitie hebt, beschikt over de noodzakelijke kennis en ervaring én hebt bewezen daarnaast ook een goed ondernemer te zijn. Maar dit staat je vrij. De partners en medewerkers van Lexence begeleiden je en voorzien je van hun ervaring, naast de diverse opleidingen die je door de jaren heen zult gaan volgen. Zo kent Lexence een eigen opleidingsprogramma dat gericht is op vaardigheden: het Talent Vaardigheden Programma. Een loopbaan bij Lexence bestaat niet alleen uit heldere carrièrepaden en goede begeleiding maar bevat ook uitstekende arbeidsvoorwaarden. Het goed belonen van de medewerkers is onderdeel van onze missie.

Kalender

Wil je weten wat er op de agenda staat? Kijk voor ons programma op onze activiteitenpagina: www.lexence.com/nl/Wer...

Ontdek de wet van Lexence
Wanneer je aan het begin van je carrière staat, wil je graag weten welk kantoor het beste bij je ambitie- en ontwikkelingsniveau past. Ieder kantoor is anders, ook Lexence. Onze advocaten en notarissen werken volgens de wet van Lexence. Dat betekent dat wij anders met elkaar én met onze cliënten omgaan. Bij Lexence geen dikke dossiers, maar strakke deals. Geen chique namen op de gevel, maar partners die met beide benen op de grond staan.

Oplossingsgericht; kwaliteit zonder omhaal
In complexe zaken verlangen cliënten van juridische adviseurs een grondige analyse en een zorgvuldige afweging. Daarnaast verwachten zij een helder en duidelijk advies. Dat sluit aan bij Lexence. Bij ons géén dikke notities en géén gedragen formuleringen. Bij Lexence krijgt de cliënt praktische, weloverwogen en op de zaak gerichte adviezen.

Gespecialiseerd; vastgoed- en ondernemingsrecht
Lexence is een relatief jong kantoor. Toch hebben onze advocaten en notarissen al een uitgebreide staat van dienst op onze specialismen: vastgoed- en ondernemingsrecht. Binnen deze twee specialisaties vallen onder meer transacties, notariaat, arbeidsrecht, procesrecht, projectontwikkeling, bouwrecht, huurrecht en omgevingsrecht.

Persoonlijk, onafhankelijk en internationaal
Bevlogen teams geleid door betrokken partners, in een onafhankelijk kantoor: dat kenmerkt Lexence. Met een internationale oriëntatie waar het zinvol is. Daarbij kiezen we bewust niet voor vaste alliantiepartners, maar voor samenwerking met de specialisten van het internationale juridische netwerk Meritas.

Verantwoordelijkheid en vrije tijd
Direct eigen verantwoordelijkheden voor startende juristen; dat vindt Lexence belangrijk. Dit betekent meewerken aan projecten zoals binnenstedelijke herinrichtingprojecten of het oplossen van ingewikkelde disputen tussen verhuurders en huurders. De work-life balance nemen we serieus. We werken hard en leveren kwaliteit. Maar vrije tijd is vrije tijd en daarvoor nemen we de tijd.

Advocaat-stagiaire Anneke Nijk motiveert haar keuze voor Lexence.

Bekijk hier de video: http://v.quadia.tv/lexence/?media_id=44294

Kandidaat-notaris Nicky Spaan vertelt over de bijzondere markt waarbinnen hij werkzaam is.

Bekijk hier de video. http://v.quadia.tv/lexence/?media_id=44279

Korte omschrijving: Korte omschrijving: Het volgen van een studentstage is bij uitstek een mogelijkheid om te onderzoeken of jij en de advocatuur of het notariaat een goede match vormen. Gedurende 6 tot 8 weken word je betrokken bij de dagelijkse gang van zaken bij Lexence, in juridisch en sociaal opzicht. Hierbij kun je onder andere denken aan het bijwonen van zittingen en getuigenverhoren, het schrijven van notities en adviezen en aanwezigheid bij de jurisprudentielunches. Maar vergeet de kantoorborrels en diverse sociale activiteiten niet.

Hoogte vergoeding: Op basis van een fulltime stage is de stagevergoeding marktconform.

Stage plekken: Het hele jaar door.

Procedure: Je kunt solliciteren door je motivatiebrief met recent CV en cijferlijsten te sturen naar recruitment@lexence.com.

Korte omschrijving: Wanneer je aan het begin van je carrière staat, wil je graag weten welk kantoor het beste bij je ambitie- en ontwikkelingsniveau past. Als startende jurist krijg je bij Lexence direct je eigen verantwoordelijkheden. Dit betekent meteen meewerken aan grote zaken zoals binnenstedelijke herstructureringsprojecten, het oplossen van ingewikkelde disputen tussen verhuurders en huurders of het adviseren en begeleiden van overnames door (inter)nationaal opererende bedrijven. Je wordt natuurlijk niet meteen in het diepe gegooid. De partners en medewerkers begeleiden je en delen hun ervaring met je. Daarnaast spelen de opleidingen die je door de jaren heen volgt een essentiële rol. De manier van werken van Lexence is er een die bij je moet passen. We geloven in het geven van directe feedback via complimenten en constructieve feedback. Werken bij Lexence is kiezen voor werken met veeleisende cliënten die op hun vakgebied tot de top behoren. Kiezen voor betrokkenheid en toewijding; voor handen uit de mouwen en no-nonsense.

Vacatures Een overzicht van onze actuele vacatures vind je hier. Stuur jouw motivatiebrief, voorzien van een recent curriculum vitae, cijferlijst (bachelor en master) en eventuele stagebeoordeling naar recruitment@lexence.com. Nadat we je sollicitatie hebben ontvangen, sturen we je een ontvangstbevestiging. Binnen enkele dagen hoor je of we je uitnodigen voor een eerste gesprek. Vind je bij de vacatures niet een functie die bij je past, stuur dan gerust een open sollicitatie

Procedure: Onze sollicitatieprocedure bestaat uit drie rondes. We streven ernaar om een sollicitatieprocedure binnen twee tot drie weken af te ronden.

Eerste ronde
Je eerste sollicitatiegesprek is met een partner van jouw toekomstige sectie en een recruiter en is bedoeld ter kennismaking. Het kan zijn dat je inhoudelijke kennis wordt getoetst. Verloopt dit gesprek goed, dan word je binnen enkele dagen uitgenodigd voor een tweede ronde.

Tweede ronde
De tweede ronde bestaat uit een analytische-vaardighedentest in de ochtend en een casus gesprek in de middag. Tussen de onderdelen door ga je uit lunchen met jonge medewerkers van jouw toekomstige sectie.

Derde ronde
Bij dit gesprek is een partner van jouw toekomstige sectie aanwezig, aangevuld met partners van andere secties. Het gesprek sluit inhoudelijk aan op het eerste gesprek. Na de derde ronde hoor je binnen enkele dagen of we je een aanbod doen.

Opleidingen: Binnen Lexence neemt de ontwikkeling van talent een centrale plaats in. We zijn van mening zijn dat we onze cliënten beter kunnen bedienen, door diepe juridische kennis te combineren met meer algemene inzichten en vaardigheden. Daarom bieden we een intern opleidingsprogramma, de Lexence Kennisladder aan. Per ervaringsjaar komt een voor dat moment relevante vaardigheidstraining aan bod. Denk aan vaardigheden zoals het geven van presentaties, gesprekstechnieken en Legal English. Ook je commerciële vaardigheden worden getraind.

Daarnaast bieden we de trainingen van Law at Work aan. De inhoud van de juridische trainingen en lezingen is toegespitst op de informatiebehoefte die in de praktijk bestaat. De trainingen van Law at Work richten zich zowel op de actualiteit als op die onderwerpen die voor de diverse rechtsgebieden van belang zijn.

Neem contact op met onze recruiter

Ben jij je aan het oriënteren op de arbeidsmarkt en wil je graag op informele wijze kennismaken met juristen van Lexence? Neem dan contact op met onze recruiter.