“Maak kennis, kom langs bij KVdL”


Kennedy Van der Laan is een toonaangevend, innovatief en commercieel advocatenkantoor dat opereert in een internationale omgeving. Wij bieden onze cliënten praktisch en kwalitatief hoogwaardig advies en hebben oog voor mens en maatschappij.

Indicatie startsalaris: Advocaatstagiair: €2.800,-

Aantal medewerkers Nederland: Circa 180 medewerkers

Aantal medewerkers Internationaal: 0

Aantal vakantiedagen: 30 dagen

Secundaire arbeidsvoorwaarden:

 • Pensioensregeling
 • 13e maand
 • 8% vakantiegeld
 • Winstdelingsregeling
 • Onkostenvergoeding
 • Masseur
 • Fiets regeling
 • Studiekostenvergoeding
 • Gratis lunch

Vestigingen: 1 vestiging in Amsterdam aan het Westerpark

Bedrijfscultuur: Ons doel is om het beste van verschillende werelden met elkaar te verenigen. Aan de ene kant leveren we hoogstaande juridische diensten aan zowel multinationals als particulieren. Aan de andere kant is er voor ons meer dan winst alleen. We functioneren binnen de moderne samenleving met het oog op een duurzame wereld. We leveren een bijdrage aan maatschappelijke discussies. Onze medewerkers en onze cliënten voelen zich prettig op ons kantoor. En we investeren hierin.

Opleidingsmogelijkheden: Kennedy Van der Laan heeft als doel om onze juridische medewerkers op te leiden tot uitstekend gekwalificeerde medewerkers en biedt trainingen aan op het gebied van: vakbekwaamheid (vakinhoud), persoonlijke groei (competenties) en beroepshouding (attitude). Kennedy Van der Laan heeft een door de Orde van Advocaten erkend intern Kennis- en opleidingscentrum waar 2 opleidingsprogramma’s centraal staan. Die voor de advocaatstagiairs en advocaat-medewerkers. Naast inhoudelijke kennis is het opleidingsprogramma gericht op de persoonlijke ontwikkeling en vaardigheden met onder andere trainingen op het gebied van persoonlijke effectiviteit, meesterlijk schrijven, legal English en presenteren.

Kalender

We streven naar topkwaliteit, maar dat betekent niet dat we afstandelijk zijn, of formeel. Integendeel: er heerst bij ons een vriendelijke, open sfeer. Om bij ons te passen hoef je op niemand te lijken. Sterker nog, dat is zelfs een pré. We snappen dat je dit pas gelooft als je het zelf ervaart. Daarom ben je altijd van harte welkom om met ons kennis te komen maken. We zijn erg nieuwsgierig naar je, dus bel , mail of kom langs.

16
Jan
2015

STEP In-housedag


Oriënterende lunch

“Kom proeven bij Kennedy Van der Laan!”

Als je in de eindfase van je studie zit, of je bent net afgestudeerd, ben je van harte welkom op de lunch. Je praat met een groepje advocaten en/of notarissen, je test of onze biologische broodjes echt zo goed zijn als wij beweren, en je proeft uiteraard de sfeer. Meld je een week voor de geplande lunch aan door een email met cv, cijferlijst(en) en een korte motivatie te sturen naar carriere@kvdl.nl, t.a.v. Merel van Noort (recruiter). Als je laat weten in welke sectie(s) je geïnteresseerd bent houden we daar rekening mee.

Dit studiejaar staan op de volgende data weer een lunches gepland:

 • 10 september 2014;
 • 15 oktober 2014;
 • 12 november 2014;
 • 10 december 2014;
 • 14 januari 2015;
 • 11 februari 2015;
 • 11 maart 2015;
 • 15 april 2015;
 • 13 mei 2015;
 • 10 juni 2015;

Kennedy Van der Laan is een onafhankelijk advocatenkantoor, gevestigd in Amsterdam. Met rond de honderd juridische professionals behoren we tot de top 15 van zelfstandige advocatenkantoren in Nederland.

Sinds de oprichting in 1992 staat Kennedy Van der Laan voor topadvocatuur zonder de menselijke maat uit het oog te verliezen. Met kwaliteit voorop, pragmatisch en innovatief samenwerken. Wij zijn trots op onze boeiende en gevarieerde klantenkring; van start-up tot overheid, van goede doelen organisatie tot multinational. Wij bieden onze cliënten praktisch en kwalitatief hoogwaardig advies. Dit doen onze advocaten en (kandidaat-)notarissen in een aantal specialistische rechtsgebieden: Informatietechnologie- en telecommunicatierecht, Intellectueel eigendoms- en mediarecht, Ondernemingsrecht, Onroerend goed- en bouwrecht, Arbeids- en medezeggenschapsrecht, Verzekerings- en aansprakelijkheidsrecht en Bestuursrecht.

Hoe werkt dat bij ons?
Dagelijks streven we naar topkwaliteit, maar dat betekent niet dat we afstandelijk zijn, of formeel. Integendeel: er heerst bij ons een vriendelijke, open sfeer. Om bij ons te passen hoef je op niemand te lijken. Sterker nog, dat is zelfs een pré.

Gebruikmaken van je onafhankelijkheid, integriteit en creativiteit en bewust zijn van de wereld om je heen. Bij Kennedy Van der Laan krijg je hiervoor de tijd, en uiteraard word je door een intensieve opleiding van ons eigen kennis- en opleidingscentrum (erkend door de Nederlandse Orde van Advocaten) begeleid om die tijd goed te besteden. Daarnaast kun je rekenen op een goed salaris plus dertiende maand en een winstdelingsregeling. Je krijgt bij ons 30 vakantiedagen, een pensioenregeling en een fietsregeling. Deeltijdwerken is geen taboe en voor de nodige ontspanning bieden wij je sportfaciliteiten op kantoor, dagelijks gratis lunchen in ons restaurant, maandelijks een stoelmassage én gratis naar de film in het Ketelhuis.

Op zoek naar jou!
Wij zijn altijd op zoek naar goede advocaten, zowel op stagiair- als op medewerkersniveau. Ben je een juridisch talent met gevoel voor maatschappelijke en persoonlijke verhoudingen en beheers je het Nederlands en Engels uitstekend? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Renate (28) voelt zich als advocaat-stagiaire helemaal thuis bij kennedy van der laan. het open karakter van dit advocatenkantoor spreekt haar aan.

Toen ik afgestudeerd was hoorde ik via vrienden dat Kennedy Van der Laan een goed en leuk kantoor is. Zij vonden dit wel wat voor mij. Er stond op dat moment ook nog een vacature open die aansloot op mijn interesse, namelijk corporate transacties. Bij het sollicitatiegesprek merkte ik meteen een klik. Bij mijn gesprekspartners kreeg ik een positief gevoel. Ik had niet het gevoel dat ik me anders voor moet doen dan ik ben. Ik ben pas een paar maanden begonnen, maar het bevalt me tot nu toe erg goed. Kennedy Van der Laan is een innovatief kantoor met net een iets andere aanpak en uitstraling dan de rest. De interne opleiding die ik volg is erop gericht de advocaten op te leiden tot uitstekend gekwalificeerde medewerkers. De trainingen focussen zowel op persoonlijke groei als op vakbekwaamheid. Ik houd me met vanalles bezig: memo’s opstellen, akten, volmachten en besluiten maken, en ik heb vanaf het begin regelmatig contact met cliënten, vaak in het Engels. Op de afdeling corporate transacties houden we ons onder andere bezig met investeringstrajecten en fusies en overnames tussen internationale bedrijven. Ook begeleiden we start-up companies. Als advocaat-stagiaire word ik heel goed begeleid. Ik zit op een kamer met een vijfdejaars mede- werker, Maurits. Hij is erg behulpzaam. Soms denk ik dat een bepaalde vraag misschien zinloos of dom is, maar doordat Maurits zo toegankelijk is, twijfel ik er niet over om hem te stellen. Je kunt hier bij iedereen binnenlopen, en negen van de tien keer nemen collega’s de tijd om je echt goed te helpen. Dat is voor mij een prettige manier van samenwerken. Als je fouten durft te maken en vragen durft te stellen, kan je je het snelst ontwikkelen. Ik vind het leuk om te zien dat we een jonge sectie hebben met enthousiaste mensen die elkaar alles gunnen. Behalve het serieuze gedeelte is er bij Kennedy Van der Laan genoeg tijd voor ontspanning. Er zijn vaak borrels en sectie-uitjes en we gaan zelfs met de hele afdeling op wintersport!

Het was de advertentietekst van Kennedy Van der Laan die Joran aansprak. Uit de tekst proefde hij dat het een groot en ambitieus kantoor is, zonder poeha en met een leuke aanpak.

Ik wou eigenlijk niets met mijn studie Europees Recht gaan doen. Ik werkte namelijk al sinds mijn jeugd als technisch vormgever bij een informatiseringsbedrijf. IT is echt mijn grote passie. Toch besloot ik een stage te gaan lopen bij een advocatenkantoor om zeker te weten dat ik niets met mijn studie wilde doen. Toen ik de advertentietekst van Kennedy Van der Laan las, dacht ik, als ik ergens stage ga lopen dan is het hier. Daarnaast heeft Kennedy Van der Laan zich ook nog eens gespecialiseerd in IT-zaken. In 2009 ben ik twee maanden als stagiair aan de slag gegaan op de afdeling Intellectueel Eigendom. Dat beviel zo goed dat ik besloot voor de advocatuur te kiezen. Het werk van een advocaat is namelijk enorm dynamisch en vooruitstrevend. Je bent constant met nieuwe zaken bezig die als het ware puzzels zijn die je op moet zien te lossen. Intellectueel Eigendom past ook goed bij mij omdat het vaak nog onontgonnen gebied is en er veel media- en IT-aspecten bij komen kijken. Tijdens mijn stage gaf ik adviezen en deed ik onderzoek. Ik vond het erg leuk om internet af te speuren om op zoek te gaan naar bepaalde feiten voor een zaak. Ik ben inmiddels aan de slag als advocaat-stagiair op de sectie Intellectueel Eigendom en Media. Ik krijg veel vrijheid om mezelf te ontwikkelen. Ik wil bijvoorbeeld een cursus juridisch Duits doen, daar kreeg ik meteen een positieve reactie op. Ik vind dat heel kenmerkend voor Kennedy Van der Laan, er heerst een bepaalde frisheid en openheid. Het is een kantoor dat op een informele manier hoge kwaliteit levert. Dat zie je ook terug in de kledingvoorschriften: je wordt geacht er representatief uit te zien, maar dat mag je zelf invullen. Ambitie staat hoog in het vaandel, we proberen op elk vlak de beste te zijn. Maar daarnaast vinden ze het ook belangrijk dat je een leuk privé leven hebt. Die mentaliteit sluit goed bij mij aan. De advocaten-opleiding duurt drie jaar, als alles goed gaat kan ik daarna hopelijk aan de slag als medewerker. Ik kan me dan nog verder specialiseren in Mediarecht en Intellectueel Eigendom.

De combinatie van de hechte sfeer van een klein kantoor met de kwaliteit en vooraanstaande zaken van een groot kantoor. Kennedy van der Laan biedt een omgeving waarin je je als student-stagiair thuis voelt en niet aarzelt om advocaten te benaderen. Dit resulteert in een uitdagend en inspirerend leerproces. De perfecte manier om de advocatuur te leren kennen.

Menno Verhaar, werkstudent, Kennedy Van der Laan, Faculteit Rechtsgeleerdheid VU

Korte omschrijving: Een studentstage duurt in principe twee maanden. In deze periode maak je kennis met de dagelijkse praktijk. Het doel is dat je na de stage een goed beeld hebt van de manier van werken in de commerciële advocatuur in het algemeen, en bij Kennedy Van der Laan in het bijzonder. Tijdens je stage deel je een kamer met één van de advocaten of (kandidaat-)notarissen. In principe werk je op alle rechtsgebieden en krijg je concrete opdrachten rechtstreeks van onze juristen. De werkzaamheden beperken zich zeker niet tot het verrichten van literatuuronderzoeken en het schrijven van memo's en notities. Onder meer zal je worden meegenomen naar zittingen bij de rechtbank, interne cursussen en wekelijkse sectie- en jurisprudentiebesprekingen. Natuurlijk ben je verder ook welkom bij de wekelijkse kantoorborrels op vrijdagmiddag en andere activiteiten.

Voor notarieel recht studenten zijn er diverse studentstages, scriptiestages, werkstudent aanstellingen mogelijk. Het is de bedoeling om je zoveel mogelijk mee te laten draaien in de praktijk. Een voorliefde voor het ondernemingsrecht is wegens de specialisatie van het notariaat van Kennedy Van der Laan een must. De notariële praktijk is namelijk geïntegreerd in de groeiende ondernemingsrechtpraktijk.

Hoogte vergoeding: Op basis van een fulltime stage bedraagt de stagevergoeding €650,- bruto per maand.

Scriptie mogelijkheden: Eventueel is het in overleg mogelijk om na je studentstage te blijven om je scriptie te schrijven.

Stage plekken: Het hele jaar door.

Procedure: Je kunt solliciteren door je motivatie met CV en cijferlijsten te sturen naar carriere@kdvdl.nl.

Korte omschrijving: Kennedy Van der Laan is constant op zoek naar advocaten met een bovengemiddeld juridisch talent, met gevoel voor maatschappelijke en persoonlijke verhoudingen en met een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal. Omdat onze cliënten veel waarde hechten aan onze solide expertise, goede communicatie en praktische aanpak vragen we van jou een proactieve en dienstverlenende instelling. De advocaten bij Kennedy Van der Laan werken in nauw groepsverband samen maar vaak ook met advocaten van andere praktijkgroepen.

Vacatures: De vacatures bij Kennedy Van der Laan zijn te zien op de website bij het stukje ‘’werkenbijons’’. Vind je bij de vacatures niet een functie die bij je past, stuur dan gerust een open sollicitatie. Voor toptalent hebben wij altijd plek!

Procedure: Je kunt solliciteren door je motivatie, CV, ongeschoonde cijferlijsten en eventuele stagebeoordelingen te sturen aan carriere@kdvdl.nl . Na de brief selectie volgen er drie gespreksrondes. Als eerste een kennismakingsgesprek met een advocaat uit de sectie waarop je solliciteert en HR. Bij een positief oordeel maak je voorafgaand aan het tweede gesprek bij ons op kantoor een cognitieve capaciteiten- en persoonlijkheidstest. De uitslag van deze testen wordt in dit tweede gesprek door een andere advocaat uit de sectie en iemand van HR met jou besproken. Bij een positief oordeel na de eerste twee gesprekken, ga je door naar de volgende gespreksronde. Voorafgaand aan dit derde gesprek maak je een juridische casus die vervolgens wordt besproken met twee of drie advocaten uit de sectie. De sollicitatieprocedure wordt afgesloten met een arbeidsvoorwaardengesprek.

Opleidingen: Kennedy Van der Laan heeft een door de Orde van Advocaten erkend intern Kennis- en opleidingscentrum waarin ook een leerprogramma voor de Advocaatstagiairs is opgenomen. In het eerste jaar krijg je als advocaatstagiair een aantal vaardigheidstrainingen die vroeg in de loopbaan van nut kunnen zijn. De studielast wordt hier beperkt gehouden omdat in het eerste jaar ook de externe beroepsopleiding plaatsvindt. In het tweede jaar volgt een intensieve reeks vakinhoudelijke blokken. De onderwerpen die hier aan bod komen vormen de algemene basiskennis die een advocaat bij Kennedy Van der Laan zou moeten bezitten, los van zijn of haar specialisme. Voor zover passend wordt ook gewerkt met praktijkoefeningen. In het derde jaar volgen aanvullende vaardigheidstrainingen, zoals persoonlijke effectiviteit, meesterlijk schrijven, legal English en presenteren.

Neem contact op met onze recruiter

Ben jij je aan het oriënteren op de arbeidsmarkt en wil je graag op informele wijze kennismaken met juristen van Kennedy van der Laan? Neem dan contact op met onze recruiter.