Werken bij De Brauw is het mooiste wat je als jurist kan overkomen. Wat is er zo mooi aan? Vraag het de mensen die het weten kunnen. Ze zullen het hebben over het streven naar kwaliteit van De Brauw. De combinatie van proces- en transactiepraktijk. De indrukwekkende lijst van cliënten. De diversiteit van de collega’s. Ondernemerschap. En vooral: de teamspirit.

Indicatie startsalaris: €3500,- bruto per maand (excl. vakantiegeld, 13e maand, onkostenvergoeding)

Aantal medewerkers Nederland: 677

Aantal medewerkers Internationaal: 696

Aantal vakantiedagen: 26 dagen

Vestigingen: Amsterdam, Shanghai, Brussel, Londen, New York, Singapore

Bedrijfscultuur: De Brauw Blackstone Westbroek is een internationaal georiënteerd advocatenkantoor dat meer dan 70% van de hoofdkantoren van multinationals in Nederland adviseert. De Brauw is gespecialiseerd in hoogwaardig juridisch advies in complexe transacties, procedures en compliance vraagstukken voor ondernemingen en financiële instellingen.

De Brauw is een zelfstandig Nederlands kantoor, maar ons werk is internationaal. Wij adviseren grote Nederlandse bedrijven bij hun activiteiten in het buitenland en internationale bedrijven bij hun zaken in Nederland. We hechten daarom veel waarde aan de internationale oriëntatie van onze mensen. Ervaring opdoen in het buitenland wordt daarom van harte aangemoedigd.

“De Brauw Blackstone Westbroek has been named “Netherlands Law Firm of the Year 2011, 2012 and 2013” by Chambers and Partners”.

Opleidingsmogelijkheden: De Brauw gelooft in constante ontwikkeling, en dat start in De Brauwerij. Alle stagiaires beginnen in deze aparte sectie waarin ze namens hun eigen cliënten geheel zelfstandig zaken behandelen. Je leert er alle facetten van het vak in de praktijk. Natuurlijk is daarbij volop hulp en begeleiding. Iedereen die De Brauwerij heeft gedaan is razend enthousiast: “Ik heb hier meer geleerd dan tijdens m’n studie”. Bij De Brauw houdt je opleiding nooit op. We hebben een uitgebreid en doorlopend opleidingsaanbod met cursussen en trainingen, zowel inhoudelijk als qua ontwikkeling van vaardigheden. De loopbaan bij De Brauw bestaat uit verschillende fasen van ontwikkeling. De stagetijd staat vooral in het teken van je ontwikkeling tot professional. Bij medewerkers ligt het accent – naast het uitbouwen van de rol van professional – op managementvaardigheden. En als gevorderd medeweker dien je steeds meer aandacht te besteden aan de ontwikkeling van ondernemerschap. Kortom, bij De Brauw raak je nooit uitgeleerd.

Kalender

Houd voor onze activiteiten onze site (werkenbijdebrauw.nl) goed in de gaten!

Werken bij De Brauw is een van de mooiste dingen die je als jurist kan overkomen. Wat is er zo mooi aan? Vraag het de mensen die het weten kunnen. Ze zullen het hebben over het streven naar kwaliteit van De Brauw. De combinatie van proces- én transactiepraktijk. De indrukwekkende lijst van cliënten. De diversiteit van de collega’s. Het ondernemerschap. En vooral: de teamspirit.

Coming soon

Korte omschrijving: Een stage bij De Brauw is een goede manier om kennis te maken met de praktijk. Op ons kantoor is er altijd, op iedere sectie en het hele jaar door, plek voor studentstagiaires. Tijdens je stage neem je deel aan de activiteiten die wij regelmatig organiseren voor al onze studentstagiaires en ook ben je welkom bij alle interne opleidingen. Als studentstagiaire krijg je een vaste begeleider. In iedere vestiging is ook een mentor beschikbaar als vraagbaak. Op vaste momenten vindt feedback en evaluatie plaats. De stages hebben een duur van 8 weken en zijn fulltime, dat wil zeggen vijf dagen per week. Ook op onze buitenlandse vestigingen zijn stages mogelijk. Je sollicitatie kun je richten aan Lisette de Vreeze. Er zijn aparte formulieren voor de advocatuur , het notariaat en de fiscale praktijk .

Filmpje studentstage: youtube.com/t2ZstSySulQ

Tevens kun je tijdens je studie bij De Brauw werken als studerend medewerker aan de slag. Als studerend medewerker werk je maximaal twee dagen per week, dat wil zeggen 15 uur. Een aanstelling als studerend medewerker is altijd voor minimaal een half jaar, waarna het studerend medewerkerschap kan worden verlengd. Je sollicitatie kun je richten aan Lisette de Vreeze.
www.werkenbijdebrauw.nl/kennismaken/studerend-medewerkerschap/

Hoogte vergoeding: Op basis van een fulltime stage bedraagt de stagevergoeding €750,- bruto per maand. Daarnaast is de Brauw behulpzaam bij de huisvesting van studenten die geen woning hebben of kunnen vinden in de omgeving van de Randstad.

Scriptie mogelijkheden: Je kunt voor twee maanden een scriptieplek toegewezen krijgen, dat wil zeggen vijf dagen per week. We hebben plekken in ons informatiecentrum en ook op verschillende secties. Je krijgt toegang tot de meest uitgebreide juridische bibliotheek van Nederland. Je sollicitatie kun je richten aan Lisette de Vreeze.
www.werkenbijdebrauw.nl/kennismaken/studerend-medewerkerschap/

Stage plekken: Het hele jaar door.

Meer informatie Als je vragen hebt over kantoor, kantoorgenoten, praktijkgebieden, sfeer etc. kun je altijd bij ons langskomen voor een oriënterend gesprek. De gesprekken zijn met een recruiter, maar ook met kantoorgenoten. Ook een rondleiding door ons pand geven we je graag. Voor meer informatie kun je contact opnemen met één van onze recruiters .

Korte omschrijving: Bij De Brauw gaat het om brains, om kennis en analytisch vermogen. Maar niet alleen. Je kwaliteit zit uiteindelijk in wat je weet maar ook in wie je bent. Wat De Brauw uniek maakt is de diversiteit. Juist daarom beoordelen we mensen niet alleen op kennis. We kijken bijvoorbeeld ook naar drijfveren, ambitie, betrokkenheid... én naar sociale, commerciële en communicatieve vaardigheden.

Vacatures: werkenbijdebrauw.nl/solliciteren/juridische-vacatures/

Procedure: Kijk voor de procedure hier: werkenbijdebrauw.nl/solliciteren/sollicitatieprocedure/

Opleidingen: De Brauw gelooft in constante ontwikkeling, en dat start in De Brauwerij. Alle stagiaires beginnen in deze aparte sectie waarin ze namens hun eigen cliënten geheel zelfstandig zaken behandelen. Je leert er alle facetten van het vak in de praktijk. Natuurlijk is daarbij volop hulp en begeleiding. Iedereen die De Brauwerij heeft gedaan is razend enthousiast: “Ik heb hier meer geleerd dan tijdens m’n studie”. Bij De Brauw houdt je opleiding nooit op. We hebben een uitgebreid en doorlopend opleidingsaanbod met cursussen en trainingen, zowel inhoudelijk als qua ontwikkeling van vaardigheden. De loopbaan bij De Brauw bestaat uit verschillende fasen van ontwikkeling. De stagetijd staat vooral in het teken van je ontwikkeling tot professional. Bij medewerkers ligt het accent – naast het uitbouwen van de rol van professional – op managementvaardigheden. En als gevorderd medeweker dien je steeds meer aandacht te besteden aan de ontwikkeling van ondernemerschap. Kortom, bij De Brauw raak je nooit uitgeleerd.

Neem contact op met onze recruiter

Als student kun je met alle vragen terecht bij onze recruitment afdeling. We geven ook regelmatig rondleidingen in ons kantoor. Daar kun je individueel aan meedoen, maar het is leuker om je aan te sluiten bij een groepje of zelf met een groepje te komen. Kortom; neem vooral even contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken!