“Werken bij Boekel De Nerée”


“Zuidas is zuidas?”
Bekijk de bedrijspagina van Boekel De Nerée en ontdek zelf hoe wij ons onderscheiden van andere zuidas kantoren.

Indicatie startsalaris: +- € 3100

Aantal medewerkers Nederland: 245

Aantal medewerkers Internationaal: 250

Aantal vakantiedagen: 26 dagen

Onze arbeidsvoorwaarden sluiten aan bij onze ambitie: topkwaliteit bieden aan onze cliënten. Onze beloningsstructuur is erop gericht om enthousiaste en gemotiveerde talenten aan te trekken en te behouden.

Vestigingen: 2, Amsterdam en Londen

Bedrijfscultuur: De structuur en cultuur van ons kantoor kenmerken zich door korte communicatielijnen, een grote mate van specialisatie en een hoog niveau van juridische dienstverlening. We zijn een ambitieus kantoor dat staat voor het beste resultaat.

Het succes is ons niet zomaar komen aanwaaien. We werken er dagelijks hard voor. Dit vraagt talent, doorzettingsvermogen, ambitie en creativiteit. Kernkwaliteiten van Boekel die maken dat we net een stapje verder gaan in het vinden van oplossingen, net dat beetje extra willen geven. En naast inspanning is er bij ons ook de broodnodige óntspanning. Dat schept een open en informele sfeer en een aantrekkelijk werkklimaat waarin ook onze cliënten zich thuis voelen.

Opleidingsmogelijkheden: Als advocaat-stagiaire volg je de beroepsopleiding via de Law Firm School. Dit intensieve opleidingstraject, verzorgd door inspirerende docenten, sluit aan op je studie en vormt een gedegen aanvulling en verdieping op de beroepsopleiding van de Orde. Tijdens en na de Law Firm School blijf je je ontwikkelen binnen ons interne opleidingsprogramma Ambitious Minds waar je diverse trainingen en workshops volgt. Ook ga je pleiten tijdens 'Het Boekelgerecht'.

Boekel onderscheidt zich van andere kantoren door het bieden van maatwerk. Wisselen is niet verplicht, maar wel mogelijk. Vanaf een half jaar na aanname heeft een advocaat-stagiaire gesprekken met HR over het eventueel wisselen van sectie. We stimuleren de stagiaires hier een proactieve houding in aan te nemen vanaf de eerste sollicitatieronde. Als beginnend kandidaat-notaris werk je samen met een ervaren collega, waarbij het accent ligt op ondernemingsrecht, vastgoed of familievermogensrecht. Gaandeweg richt de opleiding zich meer op het zelfstandig voeren van de praktijk. Tijdens je eerste drie stagejaren volg je de beroepsopleiding die in opdracht van de KNB wordt verzorgd door de Stichting Beroepsopleiding Notariaat. Ook volg je gedurende deze drie jaar diverse trainingen binnen ons interne opleidingsprogramma Ambitious Minds. Wij organiseren regelmatig lezingen en cursussen voor jou als starter en elke praktijkgroep bespreekt wekelijks nieuwe jurisprudentie en ontwikkelingen op het eigen rechtsgebied. Daarnaast moedigen wij je aan deel te nemen aan vakgerichte cursussen. Alle stagiaires krijgen daarnaast persoonlijke begeleiding van een mentor. Een mentor is een senior medewerker van een andere sectie. Je hebt minimaal drie keer per jaar een gesprek met je mentor, bijvoorbeeld over ontwikkelingen binnen de sectie/kantoor, eventuele belemmeringen en toekomstperspectieven. Door onze gerichte selectie en goede interne opleiding is de kans groot dat je na je stage wordt uitgenodigd om te blijven. Aan het eind van je stage wordt een loopbaantraject met je uitgezet.

Kalender

Boekel nodigt studenten graag uit kennis te maken met ons kantoor en onze werkzaamheden. Daarom organiseren wij een aantal informatiedagen die gericht zijn op onze specialisaties. Deze zijn voor iedereen toegankelijk, er gaat dus geen sollicitatieprocedure aan vooraf.

Geef je op voor deze dagen via www.boekel.com/ontmoet...

Boekel levert zakelijke, juridische dienstverlening voor nationale en internationale ondernemingen, overheid en semi-overheid. Wij zijn gevestigd in Amsterdam en Londen en hebben 250 medewerkers, van wie 150 advocaten en notarissen.

Onze ambitie is hoogkwalitatief, no-nonsense juridisch advies te leveren dat direct praktisch te gebruiken is: helder, duidelijk en slechts voor één uitleg vatbaar.

Wij stimuleren jouw zelfstandigheid, juist door je goed te begeleiden. Zoals we ook topprestaties mogelijk maken door te zorgen voor een goede work-life balance. Met een evenwichtig team van sterke persoonlijkheden werk je samen aan één doel: een kwalitatieve en praktische oplossing voor onze cliënt.

"Op voorhand wist ik niet precies wat de advocatuur inhield, ook al was ik al een tijdje bezig met mijn rechtenstudie. Het lopen van een stage bij een groot kantoor was voor mij de ideale mogelijkheid om te ervaren of de advocatuur echt iets voor mij was. Doordat ik twee maanden betrokken werd bij alle facetten die Boekel te bieden heeft (zowel werkgerelateerd als sociale activiteiten), kon ik vervolgens een weloverwogen keuze maken voor de advocatuur."

Chris in 't Veld van Boekel, student-stage september t/m november 2011 gevolgd door scriptiestage januari t/m maart 2012

"Ik werk met mensen die gemiddeld langer advocaat zijn dan ik studeer, toch wordt mijn mening vanaf de eerste dag serieus genomen. Dat geeft mij een enorme boost om het beste uit mezelf te halen. Best wel handig als je bedenkt dat Boekel focust op inhoud en kwaliteit. Ik wil niet de indruk wekken dat je hier geen fouten mag maken. Iedere dag krijg ik feedback en tips van mijn begeleidster en de advocaten waar ik mee werk. In de twee korte maanden dat ik hier stage loop heb ik deelgenomen aan hockey-, voetbal- en hardloopwedstrijden. Deelnemen aan activiteiten wordt gestimuleerd, maar een actieve houding vanuit jezelf is ook belangrijk. Ik had nooit verwacht dat ik me bij een groot kantoor zo goed op mijn gemak zou voelen."

Michiel van Hout van Boekel, student-stage juni t/m juli 2012

Korte omschrijving: Wil je een student-stage volgen bij een groot en succesvol kantoor en je oriënteren op een van de vele rechtsgebieden, dan kun je bij ons solliciteren voor een stage. De student-stage duurt in de regel twee maanden, maar andere afspraken zijn mogelijk. Natuurlijk zorgen we voor prima begeleiding en een uitgekiend introductieprogramma. Je gaat mee naar besprekingen, lezingen en jurisprudentie lunches. Daarnaast werk je mee in de praktijk en doe je juridische ervaring op.

Solliciteren: Bij de selectie kijken we niet alleen naar studieresultaten, maar we letten ook op je motivatie, presentatie, mondelinge en schriftelijke taalvaardigheid en je maatschappelijke belangstelling. Solliciteren voor een student-stage of werkstudentschap kan via onze website.

Korte omschrijving: In je brief geef je al aan naar welke specialisatie je voorkeur uitgaat. De sollicitatieprocedure bestaat uit drie rondes gevolgd door een informele lunch. Het eerste gesprek heb je met twee leden van onze sollicitatiecommissie. Hierin komen o.a. je cv, persoonlijke interesses en motivatie aan de orde. Als dit gesprek goed verloopt nodigen we je uit voor een e-assessment bij ons op kantoor.

Als ook het assessment goed is verlopen volgt een tweede gesprek met twee partners van de sectie van jouw voorkeur.

Ten slotte volgt een informele lunch om kennis te maken met toekomstige naaste collega's. Het is ook mogelijk om voorafgaand aan de procedure kennis te maken met het kantoor en je toekomstige collega's tijdens een oriënterende lunch.

Wij streven ernaar om de procedure zo snel mogelijk te doorlopen, zodat je op korte termijn weet of je bij ons kunt starten.