“If you can’t beat us, join us”

Bezoek online

Indicatie startsalaris: Advocaat stagiair € 3676,-

Aantal medewerkers Nederland: 185 advocaten en 150 support.

Aantal medewerkers Internationaal: Ruim 5000 medewerkers

Aantal vakantiedagen: 25 vakantiedagen per jaar

Arbeidsvoorwaarden: Legal staff heeft recht op pensioen en WGA en indien van toepassing WIA excedent verzekering. Mogelijkheid voor een ANW hiaat verzekering.

Vestiging: Casablanca, New York, São Paulo, Washington, D.C., Bangkok, Beijing, Hanoi, Ho Chi Minh City, Hong Kong, Jakarta, Perth, Shanghai, Singapore, Sydney, Tokyo, Amsterdam, Antwerp, Athens, Barcelona, Belfast, Bratislava, Brussels, Bucharest, Budapest, Düsseldorf, Frankfurt, Hamburg, Istanbul, London, Luxembourg, Madrid, Mannheim, Milan, Moscow, Munich, Myanmar, Paris, Prague, Rome, Warsaw, Abu Dhabi, Doha, Dubai, Riyadh

Bedrijfscultuur: Binnen Allen & Overy heerst een no-nonsense cultuur. Een pragmatische, snelle en hoogwaardige dienstverlening staat centraal. Er werken veel jonge mensen binnen de organisatie en er is veel aandacht voor het sociale aspect, dat naar voren komt in de teamuitjes, de vrijdagmiddagborrel in onze eigen bar, een uitgebreide Sinterklaasviering en een groots Kerstfeest. Daarnaast zijn ambitie en persoonlijke ontwikkeling belangrijke kernpunten van Allen & Overy.

Opleidingsmogelijkheden: Beroepsopleiding, Law Firm School en een uitgebreid intern opleidingsaanbod

Kalender

Elke laatste vrijdag van de maand

Orienterende lunch (of individueel met 2 advocaten wanneer je wilt).


12
Mei
2015

FSVU lunch


03
Jul
2015

Introductie The Insiders


03 t/m 17
Jul
2015

The Insiders


Onze cliënten met raad en daad bijstaan. Door hen te voorzien van het best denkbare advies, vanuit het Nederlands en Europees recht. Dat is het doel van Allen & Overy. Hiervoor is diepgaande juridische kennis uiteraard een voorwaarde. Maar daar begint het pas. Je adviseert ondernemingen, financiële instellingen en overheidsinstanties. Alles wat je doet, draait om de cliënten. Om hun markt, hun behoeften en hun problemen. Dat betekent dat je juridische expertise koppelt aan Businesswise denken en handelen. Oftewel: je kent de wet en begrijpt de sector van je cliënt. Je bent in staat om zowel pragmatisch als creatief te zijn. Om in te spelen op nieuwe ontwikkelingen. En om oplossingen op maat te bieden. Niet omdat ze theoretisch haalbaar zijn, maar omdat de cliënt er echt iets aan heeft in de praktijk. Je bent goed onderlegd en breed geïnteresseerd. Vasthoudend en inventief. Bij Allen & Overy hoor je bij de juridische top. Door wat je weet, kunt en doet.

Mensen-soufjan-el-baroudi

Soufjan El Baroudi (advocaat-stagiaire):

Ik ben in augustus 2011 afgestudeerd in het ondernemingsrecht en privaatrecht aan de Rijksuniversiteit Groningen. Op 1 maart 2012 ben ik als advocaat-stagiaire op de sectie Employment & Benefits bij Allen & Overy begonnen. Ik werd in het begin meteen in het diepe gegooid en van mij werd verwacht een hands-on mentaliteit te hebben en zelfstandig te kunnen werken. Gelukkig kijkt er altijd iemand mee, dus je staat er niet alleen voor. Persoonlijk vond ik het zeer fijn om meteen mee te draaien in de praktijk en op die manier snel kennis en ervaring op te doen. Het werk is zeer dynamisch en uitdagend; je draait echt mee met de top van de advocatuur.

Ik heb gekozen voor Allen & Overy omdat het kantoor voor mij altijd een imago heeft gehad dat excellentie uitstraalt. Nu ik de praktijk heb meegemaakt kan ik zeggen dat dit beeld bevestigd is. Allen & Overy is een echt full-service Nederlands kantoor met de voordelen van een internationaal netwerk. Je bent veel in contact met je Allen & Overy kantoorgenoten over de hele wereld. Ook binnen Allen & Overy Amsterdam is er veel contact tussen de kantoorgenoten. Uiteindelijk heb ik vooral ook gekozen voor Allen & Overy door de mensen die hier werken.

Ik zit nu middenin de Law Firm School. Dit is een van de vele opleidingsactiviteiten die Allen & Overy aanbiedt. Bij de Law Firm School volg je de vakken van Orde van Advocaten, maar ook krijg je een extra verdieping in bijvoorbeeld het ondernemingsrecht en het vermogensrecht. Daarnaast zit je zo ongeveer om de week in Scheveningen of Den Haag met collega's van andere grote kantoren. Dit zijn leerzame, maar vooral gezellige dagen.

Mensen-frederieke-van-baal

Frederieke van Baal (advocaat stagiaire):

Tijdens het laatste jaar van mijn studie zag ik een advertentie van Allen & Overy voorbij komen voor de Global Apollo Experience, de voorloper van The Insiders. Mijn eerste contact met Allen & Overy was meteen goed. Een intensieve maar vooral hele leuke ervaring waarbij je een goed beeld krijgt bij de praktijk van kantoor en de mensen die er werken.

Kort daarna - in april 2012 - ben ik begonnen als advocaat stagiair op de sectie Corporate. Bij Allen & Overy wordt van je verwacht dat je zelfstandig werkt. Je wordt vrij snel in het diepe gegooid en het is de bedoeling dat je zelf met ideeën en oplossingen komt. Uiteraard word je goed begeleid en kijkt er - zeker in het begin - altijd iemand mee. Voor onze (verplichte) wissel ben ik naar sectie Employment and Benefits gewisseld. Eindelijk in toga en een totaal andere praktijk. Als je het belangrijk vindt om juridische vraagstukken vanuit verschillende perspectieven te kunnen bekijken is de wissel heel leerzaam – en vooral erg leuk!

Ik raad iedereen aan om een of meerdere stages te lopen voordat je gaat solliciteren. Door een stage kun je goed bepalen of de advocatuur echt iets voor jou is en welk (soort) kantoor het beste bij jou past. Mij sprak Allen Overy het meeste aan omdat zowel de transactie- als de procespraktijken tot de top van de Nederlandse markt behoren. De doorslag? De mensen die bij Allen & Overy werken en de sfeer binnen kantoor. Er wordt hard gewerkt, maar het sociale aspect is ook heel belangrijk. Nog steeds ben ik daar elke dag blij mee!

Bij Allen & Overy wordt tot slot veel tijd besteed aan opleiding, zowel nationaal als internationaal. Voor iedere praktijkgroep bestaat een zogenaamde university, waar je peers van over de hele wereld ontmoet en van elkaar leert. Binnenlands is Allen & Overy onderdeel van de Law Firm School, waarbij je één à twee keer per maand met lichtingsgenoten van de andere grote kantoren naar Scheveningen afreist om de juridische basis op te doen die je hard nodig hebt voor je dagelijkse werkzaamheden.

Mensen-tjerk-de-jonge

Tjerk de Jonge (kandidaat-notaris):

Als studenten mij vragen om Allen & Overy in één woord te beschrijven dan antwoord ik vaak: relaxt! Sommige studenten kijken me dan raar aan totdat ze de uitleg horen. Er wordt hier namelijk hard gewerkt maar tegelijkertijd ook erg veel gelachen. Daarbij worden er tal van sociale activiteiten georganiseerd, zoals: kerstdiner, kantoor hockeyteam, medewerkersweekend, kantoorcabaret en A&O Away Day. De uitstekende sfeer was voor mij een van de doorslaggevende redenen om voor Allen & Overy te kiezen. Daarnaast is Allen & Overy natuurlijk een van de leading advocatenkantoren binnen Nederland met een nationale- en internationale cliëntenkring. Het internationale netwerk van Allen & Overy zorgt ervoor dat je veel wordt betrokken in grensoverschrijdende transacties waar met twee of meer kantoren wordt samengewerkt. Het is dan wel fijn dat de lijntjes kort zijn.

Ikzelf ben op 1 maart 2012 als kandidaat-notaris op de sectie Corporate begonnen. Vanaf dag één kreeg ik gelijk verantwoordelijkheid voor verschillende zaken. Dit is soms best pittig, maar tegelijk word je op een kamer geplaatst met een oudere kandidaat-notaris die fungeert als vraagbaak en je samen met de notaris de kneepjes van het vak leert. In mijn eerste periode werkte ik gelijk mee aan verschillende zaken waar regelmatig over in het Financieele Dagblad werd gepubliceerd. Dit geeft best een kick! Tegelijkertijd begon in ik in die periode aan de Beroepsopleiding voor het Notariaat en ben ik in mijn eerste jaar voor Corporate University een week naar het hoofdkantoor in Londen geweest. Daar leer je alles over transacties en het opzetten van joint ventures: erg leerzaam! Na ruim anderhalf jaar op Corporate ben ik gewisseld naar Real Estate. Hier doe ik weer totaal andere dingen, zoals: aan- en verkoop van groot zakelijk onroerend goed, vestiging van zekerheden in de financieringspraktijk en allerhande onroerend goed werkzaamheden (vestiging erfpacht en opstalrechten). Ook dit is een boeiende dealpraktijk met veel mooie transacties.

Ik wil graag iedere student met ambitie en een business wise mentality uitnodigen om contact met A&O op te nemen, (bijvoorbeeld) door middel van een stage of inhousedag. Je bent meer dan welkom!

Mensen-lisanne-bosman

Lisanne Bosman (kandidaat-notaris):

Op 1 januari 2014 ben ik bij Allen & Overy begonnen als kandidaat-notaris op de sectie Corporate. Vanaf het eerste moment werd ik betrokken in diverse nationale en internationale zaken. Het is erg leuk om te merken dat je al snel eigen verantwoordelijkheden krijgt, uiteenlopend van zelfstandig contact met cliënt of collega in het buitenland tot overleg met de notaris of advocaten. Vaak werken we immers in multidisciplinaire teams bestaande uit advocaten, notarissen en fiscalisten.

Naast hard werken wordt er binnen kantoor ook veel aandacht besteed aan het sociale aspect. Er worden door het jaar heen verschillende sociale activiteiten georganiseerd. Dit zorgt voor een goede sfeer en leuke omgang met collega’s kantoorbreed.

Spreekt het je aan om te werken op het notariaat van een internationaal advocaten en notarissen kantoor, schroom dan niet daarover contact op te nemen. Een oriënterende lunch met kandidaat-notarissen is een goede manier voor een eerste kennismaking. Daarnaast zou ik absoluut een stage aanraden voor een nadere kennismaking met de praktijk, de mensen op kantoor en de fijne sfeer. Wellicht zien we elkaar dan snel!

Mensen-gerard-van-der-linden

Gerard van der Linden (advocaat-fiscalist):

Tijdens mijn studententijd in Amsterdam heb ik stage gelopen bij een advocaten kantoor en als werkstudent gewerkt in de fiscale praktijk. Het werk beviel mij erg goed en ik besloot daarom door te gaan als fiscaal advocaat. Mijn kantoor keuze heb ik laten afhangen van de praktijk; ik wilde bij een groot kantoor met een internationale praktijk werken. Daarnaast vond ik het belangrijk dat mijn directe collega’s leuk waren. Via een oud ploeggenoot van het roeien kwam ik terecht bij Allen & Overy. Hij schatte in dat Allen & Overy mij zou bevallen en dat ik mij thuis zou voelen. Mede op zijn aanraden heb ik uiteindelijk voor Allen & Overy gekozen.

Op 1 september 2010 ben ik begonnen als advocaat op de sectie Taxation. Deze keuze bevalt mij uitstekend. Ik doe gevarieerd en uitdagend werk en werk samen met een divers gezelschap van gedreven en intelligente mensen, die zo nu en dan een stevig feestje kunnen vieren met hun collega’s. Momenteel zit ik in London voor een secondment van drie maanden bij een hedge fund. Er wordt zo nu en dan veel van je gevraagd bij Allen & Overy, maar er is ook veel mogelijk. De afgelopen vier jaar zijn heel erg leerzaam geweest voor mij als advocaat.

Mensen-marc-oostenbroek

Marc Oostenbroek (advocaat-fiscalist):

Op 1 juli 2010 ben ik begonnen na enkele jaren bij een Big-4 kantoor gewerkt te hebben als belastingadviseur. Er wordt hier hard gewerkt, maar wel in teamverband. Dit is nodig om kwaliteit te leveren op internationaal top niveau. Ik heb de Law Firm School gevolgd toen ik begon bij Allen & Overy. Dat heeft me geholpen in breder perspectief naar juridische problemen van cliënten te kijken.

Wij werken vaak in multidisciplinaire teams samen en daarom is het belangrijk te begrijpen hoe advocaten van andere praktijkgroepen denken. Cliënten komen voor een ‘one-stop shop’ oplossing. Fiscaal kan ik wel een probleem oplossen maar als dat twee andere juridische problemen kan veroorzaken dan is dat dus geen advies waar een cliënt echt bij is gebaat. Allen & Overy kan niet bestaan zonder een continue instroom van jonge advocaten. De sfeer hier is down-to-earth en Allen & Overy is geen ‘ellebogenkantoor’.

Korte omschrijving: Studentstage lopen is misschien wel de beste manier om kennis te maken met de advocatuur, het notariaat of de fiscaal juridische praktijk. Door in de praktijk mee te werken kom je met alle facetten van het vak in aanraking. Een leerzame ervaring dus en na afloop kun je goed beoordelen of het vak, het kantoor en de mensen je aanspreken.

Allen & Overy biedt je de kans om 2 maanden mee te werken in de praktijkgroep van jouw keuze.

Wil jij solliciteren voor een student- of een scriptiestage? Stuur dan jouw motivatiebrief, CV, cijferlijst en eventuele stageverklaringen t.a.v. Heleen Vlek (Recruiter, 020-6741735).

Hoogte vergoeding: €750

Scriptie mogelijkheden: Het is ook mogelijk om je scriptie te schrijven op het kantoor van Allen & Overy. Je werkt dan 2 maanden mee in de praktijkgroep van jouw keuze en vervolgens krijg je 1 maand de gelegenheid om je scriptie te schrijven bij Allen & Overy op kantoor.

Stage plekken: 50

Procedure: 1 gesprek met de Recruiter en een Associate van de praktijkgroep

Korte omschrijving: Als advocaat-stagiaire werk je in een team onder leiding van een partner. Je wisselt in de eerste drie jaar van je opleiding een keer van praktijkgroep. Zo volg je de opleiding in een procespraktijk en in een transactiepraktijk. Hierbij wordt uiteraard rekening gehouden met je persoonlijke wensen. In aanvulling op de beroepsopleiding biedt Allen & Overy een trainingstraject van interne en externe opleidingen voor elke fase van je loopbaan. Allen & Overy neemt deel aan de Law Firm School.

Wil jij werken bij een fullservice topkantoor met een internationaal bereik? Stuur dan je CV, motivatiebrief, cijferlijst middelbare school, ongeschoonde bachelor en master cijferlijsten, scriptie en eventuele stageverklaringen aan Manon van der Meer (Sr. recruiter).

Procedure: De procedure bestaat uit 4 rondes. De eerste ronde is een gesprek met Recruitment. De tweede ronde is een assessment en de laatste twee rondes zijn beide een gesprek met twee partners.

Opleidingen: Beroepsopleiding, Law Firm School en een uitgebreid intern opleidingsaanbod

Neem contact op met een van onze recruiters

Kijk voor meer informatie over bovenstaande mogelijkheden om kennis te maken met Allen & Overy op onze website: www.businesswiseadvocaten.nl. Hier vind je ook meer informatie over The Insiders, de fiscale en notariële masterclasses en andere activiteiten.